3. generacija istraživača
Utorak, 16.02.2016.

utorak, 16. veljače 2016.

Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci (CAS SEE) poziva zainteresirane na Inauguraciju treće generacije gostujućih istraživača, koji će sljedećih pet mjeseci boraviti na Sveučilištu u Rijeci i prezentirati teme svog istraživačkog rada predstavnicima Sveučilišta, kao i široj javnosti.

Centar za napredne studije okuplja mlade istraživače koji, unatoč doktorskim diplomama, ne uspijevaju pronaći zaposlenja na sveučilištima i znanstvenim institucijama u regiji i u Europi. Teme njihovog istraživačkog rada od velike su važnosti za suvremena društveno-humanistička i politička pitanja: recentne pojave protesta, građanskog neposluha, kao i migracije koje značajno utječu na geostrateški politički kontekst suvremenog političkog trenutka. Postoji značajna i rastuća potreba društva za kritičkom raspravom i refleksijom o relevantnim regionalnim i globalnim fenomenima, koji angažiraju znanstvenike, intelektualce, praktičare i širu zajednicu, a kako bi se pokrenulo regiju prema potpunoj tranziciji u širi europski i globalni intelektualni i znanstveni prostor.

Inauguracija nove generacije gostujućih istraživača bit će održana u petak, 19. veljače 2016. s početkom u 11 sati u prostoriji 106 Filozofskog fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišna avenija 4.

Prisutnima će se obratiti direktori Centra: prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, prof. dr. sc. Petar Bojanić i dr. sc. Vedran Džihić te izvršna direktorica Centra doc. dr. sc. Sanja Bojanić.

Nakon predstavljanja nove generacije istraživača, Centar za napredne studije jugoistočne Europe predstavit će profesora Jorgea Gleitera, gosta i suradnika Centra iz Berlina, koji će nakon inauguracije, s početkom u 12 sati, održati predavanje na temu Architecture and Philosophy: Nietzsche, Décadence an the Physiology of Architecture.

U subotu, 20. veljače 2016. s početkom u 11 sati u prostoriji 804 na 8. katu zgrade sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, Ulica Radmile Matejčić 2, bit će održan seminar s novom generacijom istraživača, profesorom Gleiterom i gostima s Fakulteta za arhitekturu iz Ljubljane i Beograda na temu Architecture and Anthropocene.

Predavanje u petak i radni seminar u subotu bit će održani na engleskom jeziku.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk