Posjet korejskog veleposlanika
Četvrtak, 08.12.2016.

četvrtak, 8. prosinca 2016.

U utorak, 6. prosinca 2016. na Sveučilištu u Rijeci održan je nastupni prijam veleposlanika Republike Koreje u Republici Hrvatskoj. Nj. E.Park Won-sup i njegov zamjenik Donghwan Che primljeni su na Rektoratu, gdje je održan sastanak s rektorom Lučinom i suradnicima, nakon čega su se uputili u razgledavanje Kampusa.

Uz rektora Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Peru Lučina, prijamu su prisustvovale i prorektorice: prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i prorektorica za investicije i razvoj prof. dr. sc. Nevenka Ožanić te Iva Tijan iz Službe za međunarodnu suradnju. Gost prijama bio je prof. dr. sc. Dalibor Krpan, predsjednik nedavno otvorenog Regionalnog trening centra Rijeka Taekwondo akademije Svjetske taekwondo federacije.

Nj. E. Park već je neformalno posjetio Sveučilište u Rijeci, kada je u lipnju ove godine nazočio svečanosti otvorenja riječke podružnice Taekwondo akademije, održane također na Rektoratu.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i iskustva, razgovaralo se o dosadašnjoj i budućoj suradnji korejskih i hrvatskih visokoškolskih institucija, o Taekwondo akademiji, ali i o širokom spektru mogućnosti kulturnog, sportskog, i gospodarskog povezivanja. Dosad Sveučilište u Rijeci ima sklopljene ugovore o suradnji s: Hankuk University of Foregin Studies (2007.) i Kyung Hee University Medical Center (2016.), a Nj. E. izrazila je i zanimanje za studij na engleskom jeziku koji od iduće akademske godine pokreće Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Nakon upisa u knjigu gostiju, predstavnici korejskog veleposlanstva zaputili su se u pratnji prorektorica Prijić Samaržije i Ožanić u razgledavanje Kampusa na Trsatu. Obišli su Centar za napredno računanje i modeliranje, gdje im je prorektor za informatizaciju prof. dr. sc. Zlatan Car predstavio rad Centra i superračunalo ''Buru''. Uslijedio je obilazak novoizgrađenih paviljona studentskog smještaja, skraćenog naziva TRIS te Odjela za biotehnologiju i Centra za visokopropusne tehnologije uz vodstvo izv. prof. dr. sc. Mirande Mladinić Pejatović.  
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk