Promocija knjige na Rektoratu

srijeda, 20. prosinca 2017.

U organizaciji Sveučilišta u Rijeci, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Školske knjige d. d. u petak, 15. prosinca 2017. u Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci održano je predstavljanje udžbenika ''Regulacija igara na sreću u Europskoj uniji'' autorica prof. dr. sc. Hane Horak, doc. dr. sc. Kosjenke Dumančić i doc. dr. sc. Ane Pošćić.

Udžbenik su predstavili: prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci, autorice i recenzenti, prof. dr. sc. Nada Bodiroga Vukobrat, Pravni Fakultet Sveučilišta u Rijeci i prof. dr. sc. Eduard Kunštek, Pravni Fakultet Sveučilišta u Rijeci. Predstavljanje je vodila mr. sc. Blaženka Vuk, urednica knjige.

''Ova knjiga dobila je prestižan status sveučilišnog udžbenika Sveučilišta u Zagrebu. U društvenim znanostima gotovo nikada nema nekih novih velikih otkrića pa je često udžbenik vrhunac našega rada. Prenijeti znanje u pisanoj riječi nije lako. Ova je knjiga posebna jer se radi o materiji europskoga prava i rekla bih da ona predstavlja ''subspecijalizaciju subspecijalizacije'', za čije je pisanje bilo potrebno mnogo drugih znanja i predznanja. Također, lijep i privlačan dizajn udžbenika čine ga pristupačnim izdanjem. Ogromno područje igara na sreću svakako treba pravno regulirati, a različite države to čine na različite načine'', obradila se uvodnom riječju prorektorica Barić.

Prof. dr. sc. Nada Bodigora Vukobrat, prodekanica za međunarodnu suradnju Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci istaknula je, kao recenzentica, kako sličnoga udžbenika do sada nije bilo na hrvatskom jeziku, a prof. dr. sc. Eduard Kunštek, također recenzent i također s Pravnoga fakulteta, naglasio je kako ovo široko područje, koje uključuje i kockanje, u Hrvatskoj još uvijek dobrim dijelom nalazi u sivoj zoni te kako vjeruje da će oni koji budu radili na regulativama koristiti ovaj udžbenik.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk