Nova knjiga prof. dr. sc. Brnića
Petak, 13.04.2018.
Na Tehničkom fakultetu u Rijeci predstavljena je knjiga autora prof. dr. sc. Josipa Brnića „Analiza inženjerskih konstrukcija i ponašanja materijala“. 
 
Na predstavljanju su sudjelovale i prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci te prof. dr. sc. Jasna Prpić-Oršić, dekanica Tehničkog fakulteta Rijeka, dok su knjigu predstavili recenzenti, ugledni znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva, prof. dr. sc. Ivo Alfirević, Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu te gosti s Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani prof. dr. sc. Franc Kosel, prof. dr. sc. Roman Šturm i prof. dr. sc. Tomaž Pepelnjak.
 
Knjiga originalnog naslova Analysis of Engineering Structures and Material Behavior namijenjena je prvenstveno studentima tehničkih sveučilišnih diplomskih i poslijediplomskih studija, ali može vrlo korisno poslužiti i studentima drugih struka te projektantima u njihovoj praksi.
 
Obrađuje materiju relevantnu za analizu konstrukcija i ponašanje materijala pod opterećenjem u različitim uvjetima okoline, u područjima kao što su primjerice stanje naprezanja i stanje deformacije konstrukcijskih elemenata podvrgnutih različitim tipovima opterećenja, ponašanje materijala pri elastičnom i neelastičnom odzivu materijala, kriteriji tečenja i drugi međusobni odnosi naprezanja i deformacija. 
 
Autor prof. dr. sc. Josip Brnić redoviti je profesor u trajnom zvanju na Tehničkom fakultetu Rijeka te član-suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. U svojoj bogatoj akademskoj karijeri obnašao je brojne dužnosti od kojih izdvajamo mandat rektora Sveučilišta u Rijeci, kao i dekana Tehničkog fakulteta. Uz to je i nositelj počasnih profesura (Honorary Professor) na trima prestižnima kineskim tehničkim sveučilištima: Huazhong, Henan i Harbin. Član je brojnih međunarodnih i domaćih znanstvenih i stručnih organizacija te autor 10 knjiga i preko 300 znanstvenih radova.
 
Kao znanstvenik prof. dr. sc. Josip Brnić djeluje u području  elastomehanike i plastomehanike, viskoplastičnosti, eksperimentalne mehanike, mehanike loma/oštećenja, optimizacije konstrukcija i metode konačnih elemenata. 

Danas javnosti predstavljena knjiga, izašla u izdanju John Wiley and Sons, deseta je knjiga prof. dr. sc. Josipa Brnića.
 

 

 

Javni pozivi / Javne rasprave

Trenutno nema aktualnih javnih poziva i javnih rasprava.

Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu

  • Katalog_CVT_HR
  • Katalog_CMNZT_HR
  • Katalog_CNRM_HR
  • Katalog_GRADRI
  • Znanstvena oprema RISK
 
Brošura za brucoše 2018
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk