Rektorica u posjetu Seoulu
Četvrtak, 03.05.2018.

četvrtak, 3. svibnja 2018.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija boravila je od 22. do 28. travnja 2018. godine u Seoulu, glavnom i najvećem gradu Republike Koreje, u sklopu radnog posjeta kao predstavnica obrazovne skupine. Rektorica je jedna od uglednih gostiju koji su na poziv Korejske zaklade, organizacije povezane s Ministarstvom vanjskih poslova Republike Koreje, te na temelju preporuke Veleposlanstva Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, boravili u Seoulu. Program Korejske zaklade namijenjen je poboljšanju dobre volje i prijateljstva između Koreje i svjetske zajednice.

Svečana ceremonija otvaranja održana je u ponedjeljak, 22. travnja 2018., u Svjetskom središtu Korejske zaklade, nakon koje je uslijedilo predavanje o Korejskoj zakladi i posjet Seoulskom nacionalnom sveučilištu i Tornju N. Tijekom sedmodnevnog boravka u Seoulu rektorica je posjetila važne korejske organizacije te sudjelovala na akademskim i kulturnim događanjima. U nizu korejskih organizacija i institucija koje je rektorica posjetila tijekom svoga boravka u Seoulu nalaze se Ministarstvo za ujedinjenje, Nacionalni institut za međunarodno obrazovanje, Svjetska taekwondo federacija, gdje je prisustovala ručku čiji je domaćin bio predsjednik Svjetske taekwondo federacije dr. Chung-won Choue, a povezano s Taekwondo akademijom Sveučilišta u Rijeci otvorenom u lipnju 2016. godine upravo u suradnji sa Svjetskom taekwondo federacijom. Nadalje je rektorica posjetila Sveučilište za znanost i tehnologiju u Pohangu, tvornica čelika POSCO, Toranj ujedinjenja Odusan i Memorijalni ratni muzej.

Rektorica je također prisustovala sastanku Korejske informativne službe za obrazovanje i istraživanje (KERIS) o korejskom sustavu e-učenja i posjetila starinsku Ulicu Insa-dong u kojoj se nalaze trgovine specijalizirane za širok izbor robe koja se može kupiti samo u Koreji, kao što je njihova tradicionalna odjeća, papir, čajevi, keramika i folklorni suveniri. 

Cijeli je susret protekao u radnom no ipak ugodnom okruženju, te je rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija dodatno učvrstila postojeće modele suradnje te dogovorila niz novih vidova zajedničke suradnje time uspješno spajajući hrvatski i korejski narod ne samo u području visokoga obrazovanja već i u kontekstu društveno-kulturne i ljudske dimenzije.

Iva Tijan


 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk