Studenti Sveučilišta u Rijeci
Cilj svih studijskih programa na Sveučilištu u Rijeci jest pružiti studentima dovoljno teoretskih i praktičnih znanja na temelju kojih će se nakon okončanja pojedinog studija uspješno uključiti u svijet rada ili svijet znanosti.
Na Sveučilištu u Rijeci studentom se postaje upisom na fakultet/akademiju ili sveučilišni odjel.

Student može izabrati redoviti ili izvanredni studij. 
Redoviti su oni studenti koji studiraju prema programu koji se temelji u punoj nastavnoj satnici i dužni su redovito pohađati nastavu te ispunjavati sve nastavne obveze. 
Izvanredni studenti su oni studenti koji obrazovni program pohađaju uz rad ili drugu aktivnost koja traži posebno prilagođene termine i načine izvođenja studija u skladu s izvedbenim planom nastave. 

Status studenta dokazuje se studentskom iskaznicom. 


Novosti

Natječaj za dodjelu godišnje nagrade najuspješnijem studentu s invaliditetom

Na prijedlog Ureda za studente s invaliditetom Studentskog savjetovališnog centra, Sveučilište u Rijeci raspisuje Natječaj za dodjelu godišnje nagrade najuspješnijem studentu s invaliditetom. Dodijelit će se jednokratna novčana nagrada u iznosu od 1.000,00 kn. 
Krajnji rok za podnošenje prijava je petak, 23. studenog 2018. godine. Prijave se mogu dostaviti redovnom poštom, elektroničkom poštom ili osobno.  

Saznaj više

Poziv studentima za prijavu na Natječaj - Ured za studente s invaliditetom

Ured za studente s invaliditetom traži redovite studente za pružanje vršnjačke potpore studentima s invaliditetom na Kampusu Sveučilištu u Rijeci tijekom zimskog semestra ak. god. 2018./2019.

Detaljnije informacije nalaze se u natječaju

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu do 23. rujna 2018. u 23:59h.
 

Slobodna mjesta za jesenski upisni rok 2018./2019. - I. razina studija

Sveučilište u Rijeci objavljuje rezultate upisa u I. godinu preddiplomskih sveučilišnih, preddiplomskih stručnih i integriranih sveučilišnih studija u 2018./2019. ak. god. nakon ljetnog upisnog roka i slobodna mjesta za jesenski rok. 
Rezultati upisa i slobodna mjesta

Natječaj za upis u I. godinu studija 2018./2019. ak. god. - diplomski sveučilišni studiji

Sveučilište u Rijeci objavljuje Natječaj za upis u I. godinu diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u 2018./2019. ak. god., temeljem odluke Senata od 26. lipnja 2018. godine. 
Natječaj za upis u I. godinu diplomskih studija   
Prijave za upis na diplomske studije Fakulteta zdravstvenih studija, Filozofskog fakulteta u Rijeci, Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci i diplomski studij Politehnika i informatika Sveučilišta u Rijeci podnose se online putem sljedeće poveznice i započinju 2. srpnja 2018. godine. Prijave za upise na diplomske studije ostalih sastavnica Sveučilišta u Rijeci podnose se izravno visokim učilištima. 

Student generacije Dario Matulja

Odlukom rektorice Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija Dario Matulja, student Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci proglašen je studentom generacije u 2017./2018. ak. godini. 
 


Arhiva

Izdvajamo

Zajednički izborni kolegiji u 2018./2019. ak. god.

Osim izbornih kolegija na upisanom studiju matičnog visokog učilišta, radi stjecanja dopunskih znanja, studenti mogu izabrati i polagati kolegije s drugih sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Popis ponuđenih zajedničkih izbornih kolegija u zimskom i ljetnom semestru 2018./2019. akad. god. možete pogledati ovdje.  Vodič za brucoše riječkog sveučilišta
 

Promotivni video o visokom obrazovanju

Studentski centar Rijeka i Kampus 

Vodič za studente u traženju privatnog smještaja 

Sveučilišni savjetovališni centar

LDAP administratori za studente

Priručnik "Akademsko pisanje"


 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk