Najavljen Student Day Festival
Petak, 26.05.2017.

petak, 26. svibnja 2017.

Najnovije izdanje Student Day Festivala nastavlja sa svojim prokušanim receptom raznovrsnog programa koji objedinjuje kulturne, sportske i zabavne sadržaje te bogati glazbeni program.  Uz glazbeni dio programa očekuje nas pregršt događanja, a sve počinje s Culture Weekom, koji će se ove godine održati od 29. svibnja do 1. lipnja. Studentski dan sporta također se održava u sklopu Student Day Festivala koji se radi u suradnji s Riječkim športskim sveučilišnim savezom u sklopu kojeg će se održati revijalna nogometna utakmica između Sveučilišta u Rijeci i Grada Rijeke.  Kao i svake godine na Korzu će se 2. i 3. lipnja predstaviti studentske udruge sa svojim projektima i aktivnostima. Nakon nekoliko godina ponovno se vraća znanstveni dio festivala kojemu je cilj promocija znanosti, a u sklopu kojeg će se održati nekoliko radionica i znanstvenih predavanja. Prvo znanstveno predavanje bit će održano 1. lipnja u Public pubu s početkom u 16 sati, a predavanje će održati dr. sc. Ana Marija Sikirić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci s temom ‘’Rodno osjetljivim proračunom do veće rodne jednakosti’’.

Na glavnom Open air flooru u sklopu glazbenog djela festivala od stranih imena izdvajamo Kirila Djaikovskog, kojeg nazivaju "alkemičarom zvuka", što ne čudi s obzirom na to da vješto spaja etničke zvukove Balkana s modernom dance produkcijom. Zabavljat će nas, uz strana i domaća imena među kojima možemo izdvojiti: Jinxe i Marijana Bana, Psihomodo Pop, Kišu metaka, Detour, Let 3, Kandziju, Turiste, Rudy MC, Vanillaz ,Muhe bez glave, Pleteri, mlade riječke snage Nord te dobitnicu Porina Antonelu Doko. Na KBS WareHouse flooru nastupa Danny Howells, jedan od najpoznatijih engleskih producenta i dj-a, te mnoštvo renomiranih regionalnih house i techno izvodača poput LTJ Bukema, Filipa Motovunskog, Mecene, Reinkarnacije,  KBS DJ’s, Tina Dobrića i Marina Biočića, Marine Karamarko, Pere Fullhouse, DJ Ogija. Uz njih na KBS Warehouse flooru boje hip-hopa branit će Gane Rimatore.

Cjelokupni program festivala je besplatan za sve posjetitelje.

Student Day Festival organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci u suradnji s RIKUP-om.

Na konferenciji za medije sudjelovali su: rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel, pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc, predsjednik Studentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci Kruno Topolski,  Alen Tibljaš iz RiKUP-a te Damir Martinović Mrle iz benda Let 3.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Kruno Topolski zahvalio je svim prisutnima, Gradu, Županiji, rektorici te suorganizatorima RIKUP-u. Također, najavio je događanja sljedećeg tjedna u sklopu Student Day Festivala, posebno se osvrnuvši na ovogodišnji novitet u projektu - znanstveni dio. Naglasio je kako je Student Day Festival najveći projekt Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, a posebno je važan jer osim kulturnih, znanstvenih, sportskih i glazbenih aktivnosti promovira studentski aktivizam. U sklopu Festivala posebno je istaknuo predstavljanje studentskih udruga i organizacija, koje svojim radom cijelu godinu doprinose razvoju lokalne zajednice.

Rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija navela je kako je ovo jedinstven projekt, ne samo u Republici Hrvatskoj, već i šire, u kojem studenti preuzimaju ključeve grada te organiziraju program na koji su pozvani svi, a ne samo studenti. Također, rektorica je zahvalila  Primorsko-goranskoj Županiji i Gradu Rijeci, koji su od početka velika potpora u organizaciji Festivala.

Pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc naglasio je kako je projekt postao prepoznatljivi brand ne samo grada, već i županije te kako je ponosan što je Županija od početka prepoznala i poticala Festival.

Gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel, koji prati razvoj manifestacije od samog početka, naglasio je važnost promišljanja studenata u okviru Sveučilišta. Također je naveo kako bez razvoja Sveučilišta nema razvoja grada, a njega ne čine samo profesori i znanstvenici, već i studenti koji doprinose gradu neovisno jesu li oni Riječani ili dolaze iz drugih sredina. Uz zabavni program koji je na visokoj razini, gradonačelnik je pohvalio i ideju o razvoju kulture, sporta i znanosti. Gradonačelnik je također u sklopu konferencije za medije predao ključeve grada u ruke studenata. Ključ grada predstavlja simbol, koji gradonačelnik čuva za građane, ali uvažava sve što studenti čine za život grada te je vrlo rado prihvatio inicijativu i prepustio ključ studentima, uz riječi : ‘’Čuvajte grad, vjerujem u vas.’’

Alen Tibljaš  iz RIKUP-a, udruge koja suorganizira Festival zahvalio je svima te pojasnio koncept zabavnog dijela festivala. Nastupi se događaju 2. i 3.  lipnja na dva stagea. Warehouse stage u prostoru Ex-port Drva s nastupima renomiranih svjetskih imena Danny-a Howellsa, LTJ Bukem-a i niza drugih te main stage na Ex Port Delti uz koncerte velikih imena hrvatske rock scene Jinx-a, Psihomodo Pop-a, Leta 3 i mnogih drugih. Također, Festival pruža prostor i za nastupe mladih riječkih snaga kao što su: Antonela Doko, Pleteri, Nord i Muhe bez glave.  Alen je pozvao svih na Festival i dobru zabavu.

Damir Martinović Mrle iz grupe Let 3 , kao jedan od headlinera festivala, najavio je novi album te naglasio da je sastav Let 3 uz pregršt drugih festivala, sretan što je Student Day Festival jedan od njih te rock’n’roll još uvijek živi kao neiscrpan izvor energije ljudi koji žive u gradu.

Informacije o programu festivala mogu se pronaći na mrežnim stranicama Festivala 
www.studentdayfestival.com te na društvenim mrežama Festivala, KBS-a i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. 

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk