O SVEUČILIŠTU / EU PROGRAMI I FONDOVI / ERASMUS+

Erasmus+

U okviru programa Erasmus+ sveučilišni Centar za EU projekte pokriva aktivnosti KA2 i Jean Monnet. Ukoliko vas zanima Erasmus+ mobilnost (KA1) više informacija možete pronaći ovdje.

Kao i u prethodnom razdoblju, Erasmus+ program za razdoblje od 2021. – 2027. obuhvaća osim područja visokog obrazovanja i sve ostale razine i vrste obrazovanja i osposobljavanja. Novi Erasmus+ program inkluzivniji je od prijašnjeg, a s povećanim proračunom od oko 24 miljarde eura očekuje se da će broj sudionika u aktivnostima programa dostići 12 milijuna.

Vodič kroz program (verzija na engleskom jeziku, verzija na hrvatskom jeziku) te rokovi prijava projektnih prijedloga decentraliziranih aktivnosti i centraliziranih aktivnosti za 2021. godinu.

Prijavni obrazac za Ključnu aktivnost 2 – Cooperation partnerships in higher education (KA220), moguće je ispuniti na hrvatskom ili engleskom jeziku.

U okviru inicijative European Universites Alliances od 2022. godine prihvatljivo je sudjelovanje visokih učilišta iz zemalja Bologne, uključujući i Švicarsku, ali u statusu pridruženih partnera. U prilogu možete pronaći više detalja o mogućnostima suradnje sa švicarskim visokim učilištima i načinu financiranja njihova sudjelovanja u okviru ove inicijative.

Vezane vijesti:

Više o programu

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport i obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja (opće obrazovanje, visoko obrazovanje, obrazovanje odraslih), osposobljavanja (strukovno obrazovanje i osposobljavanje), mladih i sporta.

Program je strukturiran od nekoliko aktivnosti, a Centar za EU projekte koordinira/pokriva sljedeće:

  • Ključna aktivnost 2 – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse
  • Ključna aktivnost 3 – Podrška reformi politika
  • Program Jean Monnet
  • Sport

Aktivnosti se dijele na centralizirane one koje se prijavljuju Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizualne medije i kulturu – EACEA i decentralizirane one koje se prijavljuju Agenciji za mobilnost i programe EU – AMPEU (aktivnosti u okviru programa Erasmus+ prema sektorima). 

Natječaji će biti objavljeni na portalu Europske komisije Funding & Tender Opportunities Portal (F&TP).

Webinar Agencije za mobilnost i programe EU – Visoko obrazovanje: “Predstavljanje Ključne aktivnosti 2 te centraliziranih aktivnosti u novom programu Erasmus+ za područje visokog obrazovanja”, prezentacija 1: Suradnička partnerstva u visokom obrazovanju i prezentacija 2: Centralizirane aktivnosti, 31. ožujka 2021.

Procedura prijave E+ projekata

Sveučilište u Rijeci uspješno sudjeluje u projektima Erasmus+ programa dugi niz godina.

Prijava projektnih prijedloga uz sudjelovanje Sveučilišta u Rijeci vrši se sukladno Uputama za prijavu i provedbu projekata na natječaje ili programe potpore uz sudjelovanje Sveučilišta u Rijeci (1.2.), a postupak prijave opisan je ovdje.

Za sva pitanja vezana uz prijavljivanje Erasmus+ projekata na Sveučilištu u Rijeci slobodno se obratite na e-mail erasmus_projekti@uniri.hr.

Projekti Sveučilišta (uključujući i sastavnice)

accordion-block_604248f90a466

Erasmus+ 2014. – 2020.

Skip to content